310
313
305
Strefa ekspertów HVACR

Powierzchniowy lub kubaturowy wsp. na moc chłodniczą w piekarni.

Witam.
Niestety przyszło mi przewidzieć zapas mocy chłodniczej dla przyszłej małej piekarni (liczba pracowników piekarni 2-3 os.), położonej w dużym hipermarkecie (wyrób pieczywa dla hipermarketu oraz pączków). Pomieszczenia piekarni będą wynajmowane dla "zewnętrznej" firmy, do dzisiejszego dnia jeszcze nie wybranej. Ze względu na brak informacji o ostatecznym najemcy pomieszczeń, brak jest informacji o technologi piekarni. Jak wcześniej pisałem muszę przewidzieć zapas mocy chłodniczej dla tej piekarni w związku z tym że chciałbym was prosić o podanie jakie wam powychodziły współczynnik kubaturowe lub powierzchniowe zapotrzebowania mocy chłodniczej.
Zrobiłem już przybliżone obliczenia ale bez danych urządzeń jest to "wróżenie z fusów" , dla tego chciałbym je porównać z waszymi wynikami.
Z góry dziękuje
SG

chetnie pomoge
radekklimat@wp.pl
500 236 866

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.