Czesc..Mieszkam w starej kamiennicy,na 1 piętrze,pokój ma 23.12 m2
-kubatura tego pomieszczenia to 62,42 m3(2,70 m wysokość),kuchnia ma 9m2-kubatura 26,82 m3(2,8 m wysokość),łazienka ma 3 m2,kubatura 8,94 m3(2,98 m wysokość),okna mam plastikowe nowe EuroColor Econo 70,ciepło nie ucieka przez podłogę,mam sufit podwieszany w pokoju,także dużo ciepła przez niego nie ucieka,w przyszłości planuje ocieplić sufit w pokoju i ściany w mieszkaniu wełną mineralną oraz zrobić sufity podwieszane w kuchni i łazience, mam nowe drzwi zewnętrzne Hardy Doors 804 G,ściany zewnętrzne są z cegły,grubość około 50 cm,potrzebuje jakąś wentylacje mechaniczną najlepiej taką nawiewną-wywiewną zdecentralizowaną z odzyskiem ciepła np,z firmy Meltem(o czymś takim czytałem w dwumiesięczniku Mój dom) lub są też takie rzeczy jak wentylacja mechaniczna nawiewno-wywiewna z odzyskiem ciepła poprzez ramę okienną(są wbudowane w nią)lub jest tez system zdecentralizowany firmy Oko Haustechnik i systemy elektryczne z odzyskiem ciepła firmy AEG(o wszystkim tym czytałem w najnowszym numerze dwumiesięcznika Mój Dom).Proszę o pomoc i dobór najlepszego rozwiązania i możliwe jak najcichszego.Fajnie,żeby miał również filtr powietrza i zaawansowane sterowanie elektroniczne.
pytol23@gmail.com
medivh1985@o2.pl