Każdy może pisać co chce. Pewien uczestnik tego i innych forów pisze bzdury. Na rzeczowe pytania nie odpowiada, dyskusji nie podejmuje o konkretach nie rozmawia. Fachowcy się nie dadzą nabrać na jego rewelacje. Ale innym uczestnikom forum, którzy szukają tu potrzebnych informacji może nieźle zamącić w głowie. Chciałem podjąć z tym panem dyskusję i w związku z tym przejrzałem jego wypowiedzi z ostatniego roku na forach wentylacja.com.pl, wentylacja,com i budujemydom.pl i zobaczyłem, że jest to bezcelowe. Dlatego jeżeli spotkacie wypowiedzi w rodzaju:
- "30cm od wewnątrz", -"audyt nie istnieje", -"folia i rekuperatorek", -"przy warumkach wewnętrznych 22-26 st.C i wilgotność wzg. 35-65% ... Parkiet czy meble będą mokre", -"ogrzewanie podłogowe elektryczne ma znikomą akumulacyjność", -"im mniej ptrzeba ciepła tym należy używać droższych źródeł", -"alergików produkuje przemysł farmaceutyczny", -"ja studiowałem inną fizykę".
to nie bierzcie tego poważnie.
Po kilkudniowej przerwie osoba ta znów wykazała pewną aktywność (również na forum budujemydom) powtarzając słowo w słowo te same bzdury i pisząc pod różnymi nickami. Cóż wolność słowa. Tylko, reklamując swoje metody jako wykonawca i jednocześnie pisząc samej sobie opinie jako użytkownik swoich wynalazków popełnia nadużycie. Pocieszające jest to, że skoro musi samej sobie pisać opinie to prawdopodobnie mimo "montuję od 15 lat..." faktycznie nie zamontowała nic.