...i zaraz będą lać strop. Ja cągle nie wiem czy moja wentylacja jest ok. Od czego zacząć? Kto może pomóc podjąć decyzję na temat ewentualnej instalacji? Myślę też o rekuperacji, ale nie mam doświadczenia. Proszę o podpowiedzi jak ten temat ukąsać.
...i zaraz będą lać strop. Ja cągle nie wiem czy moja wentylacja jest ok. Od czego zacząć? Kto może pomóc podjąć decyzję na temat ewentualnej instalacji? Myślę też o rekuperacji, ale nie mam doświadczenia. Proszę o podpowiedzi jak ten temat ukąsać.
Wykonawca powinien przedstawić dokumenty w postaci protokołów: uruchomienia wentylacji, skuteczności wentylacji, nawiewu i wywiewu. Ponadto trzeba sprawdzić zgodnośc z projktem - oświadczenie wykonawcy o tej zgodnosci. Pozdrawiam
Wykonawca powinien przedstawić dokumenty w postaci protokołów: uruchomienia wentylacji, skuteczności wentylacji, nawiewu i wywiewu. Ponadto trzeba sprawdzić zgodnośc z projktem - oświadczenie wykonawcy o tej zgodnosci. Pozdrawiam
Dziękuję za wypowiedź. Tyle, że jeszcze nie mam wykonawcy. Czyli proszę o słówko ale o kroczek wcześniej. Jechać do jakiejś firmy z projektem domu? Poprosić kierownika ekipy budowlanej? Jak to ruszyć z miejsca?
Zwracając się do "budowlańców" jest ryzyko płacenia podwójnej marży.
Rozwiązanie z udaniem się do firmy specjalistycznej (wentylacyjnej) z projektem pod pachą wydaje się lepsze.
A najlepiej zrobić kilka kopii i poprosić o oferty w kilku firmach.
Potem, przy porównywaniu, nie zwracaj tylko uwagi na różnice w cenach ale przede wszystkim porównuj kwestie techniczne (proponowane rozwiązania, gwarancje etc.).
Tematy na forum