NA WSTĘPIE GORĄCO WSZYSTKICH WITAM.
Mój problem polega na tym że: moje mieszkanie w bloku jest na parterze mam założone zawory DAMFOS przy grzejnikach i grzejniki grzeją tylko do połowy swojej szerokości na długości jest ok. Nadmieniam że podczas zakładania zaworów hydraulik ustawił je na 7 i założył do nich jakąś KRYZE która ma nie zakłucić ogrzewania na wyższych kondygnacjach ponadto na wyższych kondygnacjach są zwykłe zawory z głowicami regulacyjnymi i nie mają założonych KRYZ. Ja sam nie mogę regulować temperatury w mieszkaniu ponieważ nie zakupiłem do tych zaworów głowic regulacyjnych bo i po co jak grzejniki grzeją tylko do połwy ,całym ogrzewaniem w bloku steruje WYMIENNIKOWNIA.Spółdzielnia i hydraulik rozkładają ręce nie wiedzą co zrobić, ostatnio hydraulik przerobił w moich grzejnikach powrót tzn. załozył z drugiej strony grzejnika na dole , to tez nic nie dało.
Jak by tego było mało jeden z tych grzejników sam się wyłancza tzn. cały pion jest gorący a on jest zimny po kilkunastu godzinach grzejnik znowu grzeje do połowy. W tym bloku tylko ja zgłaszam takie problemy do spółdzielni u innych lokatorów jest ok. Proszę o poradę z góry dzięki . POZDRAWIAM .