Poszukuje informacji na temat dojrzewania sera,
tzn. chodzi o to jak dokładnie utrzymać 22 stC w całej objętości komory, poszukuje literatury, opracowań producentów, no i wogóle jakiegoś ciekawego rozwiązania, sprawdzonego i pewnego
Poszukuje informacji na temat dojrzewania sera,
tzn. chodzi o to jak dokładnie utrzymać 22 stC w całej objętości komory, poszukuje literatury, opracowań producentów, no i wogóle jakiegoś ciekawego rozwiązania, sprawdzonego i pewnego
A jakiż to gatunek sera dojrzewa w temperaturze 22C?
Nie wiem jaki, ale temat dostałem od mleczarzy, jedna z większych mleczarni w Polsce, to chyba wiedzą co robią
Tak jak w Krasnymstawie- sterownik Johnson Controls - FX 15 i dobra centrala wentylacyjna - z grzaniem, chłodzeniem, nawilżaniem
No dobrze tyle to sam wiem, że centrala
ale czy jest jakis sposób na rozprowadzenie powietrza ogrzanego lub ochłodzonego, szczególnie zalecany do tej aplikacji, zeby nie powstawały strefy o różnych temperaturach
Tylko w Erze
Do Ryszarda
Sprawdziłem w technologi mleczarstwa sery ementalskie dojrzewają w temp. 20 - 22stC przez 6 -8 tygodni
Tematy na forum