310
313
305
Strefa ekspertów HVACR

Dojrzewanie Sera

Poszukuje informacji na temat dojrzewania sera,
tzn. chodzi o to jak dokładnie utrzymać 22 stC w całej objętości komory, poszukuje literatury, opracowań producentów, no i wogóle jakiegoś ciekawego rozwiązania, sprawdzonego i pewnego

A jakiż to gatunek sera dojrzewa w temperaturze 22C?

Nie wiem jaki, ale temat dostałem od mleczarzy, jedna z większych mleczarni w Polsce, to chyba wiedzą co robią

Tak jak w Krasnymstawie- sterownik Johnson Controls - FX 15 i dobra centrala wentylacyjna - z grzaniem, chłodzeniem, nawilżaniem

No dobrze tyle to sam wiem, że centrala
ale czy jest jakis sposób na rozprowadzenie powietrza ogrzanego lub ochłodzonego, szczególnie zalecany do tej aplikacji, zeby nie powstawały strefy o różnych temperaturach

Tylko w Erze

Do Ryszarda
Sprawdziłem w technologi mleczarstwa sery ementalskie dojrzewają w temp. 20 - 22stC przez 6 -8 tygodni

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.