331
331
331
330
330
330
328
305
317
328
305
Strefa ekspertów HVACR

asystent projektanta

Witam. Możecie mi przybliżyć bardziej szczegółowo co należy do obowiązków osoby pracującej na stanowisku asystenta projektanta (zaczynającego dopiero pracę) w branży HVAC ? Dziękuję.

Witaj, wszystko zależy od tego gdzie trafisz no i sporo od ciebie. Pracowałem w biurze gdzie asystent pr. zajmował się tym czym powinien zajmować się kreślarz a nie osoba po studiach kierunkowych. W innym miejscu mogłem już policzyć jakiś fragment instalacji. Niestety najczęściej asystent jest osobą do wykonywania najczarniejszej roboty zwłaszcza w dużych biurach projektowych. Najlepiej dopominać się o jakieś ambitne zadania bo tylko tak można coś osiągnąć. Są oczywiście wyjątki na rynku ofert pracy i życzę każdemu absolwentowi aby trafiał do biur gdzie się ludzi szanuje i umożliwia rozwój zawodowy. Pozdrawiam

Z mojego doświadczenie mogę powiedzieć Ci, że będziesz robił wszystko... od xerowania projektantowi materiałow, oprawiania i składania jego projektów poprzez latanie na pocztę...
I na pensję za wielką i premie też nie licz. Niestety życie asystenta zaczyna się po zrobieniu uprawnień.

Pozdrawiam
asystent z 3letnim doświadczeniem

Dziękuję za informacje, jakby ktoś miał jeszcze jakieś spostrzeżenia to proszę pisać.

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.