265
226
269

Pochlaniacz kuchenny

Dzień dobry przprowadzilismy się niedawno do nowego mieszkania w bloku wybudowanym pod koniec lat 80. W budynku nie można podłączyć wyciągu (nie ma przewidzianego kanału), więc mamy pochłaniacz z filtrami węglowymi. Wszystko było ok do czasu, gdy rozpoczęliśmy częste korzystane z kuchenki (gazowej). Zapachy są filtrowane ale co zrobić z para wodna? Stolarz, który robił nam zabudowę kuchenną wyprowadził kanał z pochłaniacza, który uchodzi nad 10cm blendę pomiędzy szafkami kuchennymi a sufitem. Ostatnio para buchala że szpar tej blendy i skroplila się na ścianie przy szafkach. Boję się, że za jakiś czas za szafkami zrobi się grzyb. Jak taki pochłaniacz powinien być poprawnie zamontowany, by spełniał swoją rolę?

Dzień dobry,
Proszę rozważyć jednorurowy system wentylacji.
Taki system składa się z kanału teleskopowego. Wewnątrz znajduje się wentylator, wymiennik ciepła oraz filtry powietrza . W skład systemu wchodzi jeszcze kratka wewnętrza oraz zewnętrzna.
Funkcjonowanie systemu można kontrolować za pomocą trójpozycyjnego przełącznika, umieszczonego na obudowie, umożliwiającego ustawienie pracy urządzenia w dogodnym trybie. Przełącznik pozwala na włączenie/wyłączenie systemu, wybór wydajności wentylacji (średniej lub maksymalnej) oraz trybu wentylacji.

- Takie rozwiązanie posiada tryb automatycznego przełączania prędkości w zależności od poziomu wilgotności w pomieszczeniu

- Nie powoduje powstawania skroplin pary wodnej

Zobacz również

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.