310
305
Strefa ekspertów HVACR

wytyczne tech. dla zakładów mięsnych

Zwracam się z prośbą o pomoc.
Gdzie można znaleść informacje na temat technologi (wytycznych do zrobienia technologii) w zakładach mięsnych?
Myślę że potrzebne byłyby mi informacje na temat wymaganych temperatur w poszczególnych pomieszczeniach, stopnia czystości tych pomieszczeń, krotności wymian itp.
Czy w jakiś sposób bylibyscie Państwo w stanie nakierować mnie gdzie mogłabym tego typu informacje znaleźć?
Potrzebne jest mi to do zrobienia projektu budowlanego.
Czekam na odpowiedzi
Pozdrawiam
Bożena

Chyba nie da się zrobić (=uzgodnić) projektu budowlanego zakładów mięsnych bez projektu technologii - o wszystkie dane pytaj technologa !!! [za to mu/jej płacą]. Pozdrawiam.

rzeczywiscie wytyczne dla pozostalych branz (budowlana, elektryczna, instal. sanitarne, wentylacja , klimatyzacja i chlodnictwo) przygotowuje projektant branzy: technologia spozywcza.
Ponadto przy projektowaniu zakladow miesnych (a takze innych zakladow przemyslu spozywczego) nie mozna zapomniec o wytycznych i pojekcie z zakresu instalacji chlodniczych, bardzo wyznych ze wzgledu na jakosc produktu. Niestety tak czesto bywa. moge pomoc w zakresie technologii spozywczej wentylacji i klimatyzacji.
Jaroslaw tel. 0-691/380468
e-mail: jaroslaw.brzezinski@wp.pl

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.