331
331
331
330
330
330
328
317
305
328
317
Strefa ekspertów HVACR

Wentyle pomoc

Witam, jestem poczatkujacym uzytkownikiem Wentyle3.5. Program jest łatwy, ale mam pewien problem. Mianowicie kiedy narysuje instalacje z kratkami i anemostatami zamonotowanymi w suficie, nie moge wtedy ustawic w nich wylotu (tzn po ustawieniu wszystkiego i uruchomieniu obliczen wyskakuje komunikat o niepodlaczonym elemencie).Czy ktos moze mi w prosty sposob wyjasnic jak to poprawnie zrobic
Pozdrawiam

Podeslij plik z ktorym masz problem zerkne co jest nie tak.

Problem juz rozwiazany, niepotrzebnie dodawalem wszystkie rzuty do instalacji. Dzieki za chec pomocy
Pozdrawiam

Witam, tak samo jak *Witek ja również jestem początkującym użytkownikiem programu Wentyle. Niestety natrafiłem na problem którego nie potrafię rozwiazać :/
Rozrysowałem całą instalację, przy próbie policzenia wyskakuje mi polenie (błąd) "Powtórz powiązanie na odległość". Już kilkakrotnie zmieniałem to połączenie (wg. instrukcji dostępnej na stronie tomicad) - w sumie to jest to tylko jeden pion kanału wentylacyjnego. I nadal wyskakuje ten błąd. Co ciekawe, nawet jeżeli zaznaczę tylko część instalacji do obliczeń (bez tego połączenia) nadal wyskakuje ten sam błąd. Nie wiem jak można go wyeliminować:( Prosze o pomoc i z góry dziękuje.

Podeslij mi na maila plik z zaznaczonym fragmentem z ktorym masz problem a postaram sie pomoc.

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.