Czy ktoś jest może w posiadaniu wytycznych do projektowania wentylacji w
piekarniach, albo wie gdzie można takie wytyczne zakupić?
petros
petros@instalator.pl
Czy ktoś jest może w posiadaniu wytycznych do projektowania wentylacji w
piekarniach, albo wie gdzie można takie wytyczne zakupić?
petros
petros@instalator.pl
takie "wytyczne" musi podać technolog projektu ....
oczywiście różnie to bywa — w jednym z moich starych projektów : piekarnia w części technologicznej dużego hipermarketu miała mieć conajmniej 30 wymian/godz. i temp.: zimową = 20+/-2 ; letnią = max 26°C
30 wymian/godz. - to BARDZO zgrubne założenie, oczywiście trzeba założyć ile będzie okapów, ile stanowisk pracy ...
lepiej więc założyć w obliczeniach wstepnych ok. 40w/godz. (jak dla dużych kuchni), bo jak mówi stare słowiańskie przysłowie : lepiej kijek pocienkować niż go później pogrubsić ...
życzę powodzenia
Beata
wentylacja piekarni mechanicznej "Społem"w Łodzi
szukam informacji na temat tego jak powinny wyglądać pomieszczenia w piekarni tzn. jakie muszą być urządeznia sanitarne na jakiej wysokość muszą być położone kafelki itp jeżeli ktoś posiada takie informację czekam na odpowiedz aniolek_85@op.pl
Tematy na forum