310
313
305
Strefa ekspertów HVACR

Wentylacja masarni

Witam. Mam do Państwa pytanie, jak zaprojektować wentylacje mechaniczną w masarni ? Mam do wentylacji pomieszczenie, które zgodnie z technologią musi mieć temp. wew. 5 stC i krotnośc wymian powietrza 6 wym/h. Czy jest możliwe schłodzenie powietrza zewnętrznego w centrali wentylacyjnej do 5 stC ? A jeżeli będzie wyższa temperatura powietrza nawiewanego to przecież w kontakcie z zimnym powietrzem w pomieszczeniu(wytworzonym przez agregat chłodniczy) wykropli się wilgoć. Jak podejść do tematu ? Gdzie szukać wytycznych do projektowania tego typu obiektów?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc!!!!!

to o co się pytasz nazywa się branżą: chłód spożywczy (czytaj: projektowanie chłodni i mroźni); polecam firmę SPCI z Krakowa

jesteśmy producentem urządzeń chłodniczych a zarazem posiadamy własne biuro projektów ostatnio mamy trochę doświadczenia w tym temacie : w większości przypadków w centrali zostaje przygotowane powietrze aler póżniej należy go jeszcze odpowiednio wprowadzić do pomieszczenia które itak powinno posiadać niezależną chłodnicę

to o co się pytasz nazywa się branżą: chłód spożywczy (czytaj: projektowanie chłodni i mroźni); polecam firmę SPCI z Krakowa

spci@ceti.pl

Nikomu nie polecam firmy spci. Wykonują projekt i biorą podwykonawców czasem różnej klasy. Efekt końcowy wygląda różnie a serwis gwarancyjny fatalnie.

Zawsze sie podpisz , gdy nie polecasz, chodzi o to by nie pisała konkurencja.

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.