wracam się z zapytaniem, czy po podłączniu kominka izolowanego na jeszcze nie ocieplonym poddaszu bezpośrednio (czyli w pionie,ponieważ kanał wentylacyjny jest wymurowany z parteru po ścianie szczytowej do poziomu dachu pustakiem ceramicznym kominowym) pocenie się kanału zniknie?
>
> Mam obecnie podłączony ów kanał murowany w szczycie wentylacyjny, który zaczyna się na parterze w łazience,a kończy na nieocieplonym poddaszu pod połacią dachu,ocieploną rura pcv, po skosie do kominka "niby wentylacyjnego" taki grzybek plastikowy bez izolacji( dachówka euronit profil s grafitowa).Rurę ociepliłem ale skarpla sie woda, to zrobiłem ociekacz skroplin z trójnika przy wejściu w komin murowany z pcv, ociekacz działa a le kanał murowany dalej wilgotny:((((
>
> pomocy!!!
>
> Czy po zastosowaniu kominka w izolacji problem się skończy?
> Założyłbym go bezpośrednio w dachu nad kanałem murowanym w ścianie szczytowej, aby ciepłe powietsze nie napotkało żadnej rury z tworzywa spiro czy pcv i nie powstały skropliny.
> Kominek wychodziłby w 1/2 połaci dachu metr od boku.
>
> Wydaje mi się że drugim z powodów oprócz podłączenia jest "lekka równomierna cofka" nie prost do pomieszczenia ale w plastikowy grzyb i rurę pcv.
>
> Proszę o pomoc.