Witam! Posiadam gazowy grzejnik wody przepływowej Vaillant mag premium 19/2 XZ i mam problem z włączeniem go. Zapala sie świeczka, po upływie 30 sekund przekręcam pokrętło regulatora strumienia gazu i świeczka gaśnie. Zaczęło się od ulatniania gazu. Wezwałem "fachowca", który wyczyścił nagrzewnice, pouszczelniał to co wg niego trzeba było uszczelnić i stwierdził, że jest ok (na marginesie dodam tylko, że zainkasował 300 zł). Po tej niby naprawie, gazem raz śmierdziało, a raz nie. Zauważyłem, że zależało to od tego jak urządzenie zostało włączone(raz załapało, raz nie). Potem z kolei po zakręceniu ciepłej wody płomień w piecu nie chciał zgasnąć. Teraz grzejnik nie włącza sie w ogóle. Nie wiem czy te opisane przeze mnie sytuacje mają ze sobą coś wspólnego czy też nie, ponieważ w tej dziedzinie jestem kompletnym laikiem. Acha ... ten niby "fachowiec" przestał ode mnie odbierać telefony kiedy dzwoniłem z reklamacją. Dla mnie jest to jednoznaczne z tym, że pan pieca nie naprawił. Ten grzejnik to utrapienie moje i mojej rodzinki juz od dłuższego czasu. Bardzo proszę o pomoc zorientowanych w sytuacji.