310
305
Strefa ekspertów HVACR

syrop cukrowy ciepło właściwe

proszę o pomoc poszukuję danych fizycznych syropu cukrowego,
roztwór cukru w wodzie, steżenie 50 do 70 w zakresie temperatur od 10 ° C do 90 ° C
- ciepło włściwe,
- gęstość
- temperatura krystalizacji w zależności od stężenia
proszę o pomoc, gdzie mogę znaleźć te dane, szukałem w tabelach w książkach i nigdzie nie znalazłem

jedyne co mogę Ci
polecić to: www.google.pl
wpisz w okienko
poszukiwań np. +sugar +syrup +"specific heat"
i przewertuj
wszystkie strony -> napewno znajdziesz przynajmniej częściowe informacje na ten
temat
(ja znalazłem np.
że ciepło właściwe dla syropu 65% w procesie podgrzewania od 70°C do 90°C wynosi
2,95kJ/kgK

http://www.fsid.cvut.cz/cz/U218/peoples/hoffman/PREDMETY/VLP/Comparison%20of%20syrup%20heating.pdf
)
 
powodzenia
życzy

szoł-men

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.