310
313
305
Strefa ekspertów HVACR

sprężarki strumienicowe; liofilizacja

Poszukuję materiałów na temat sprężarek strumienicowych i liofilizacji

mogę pomóc na temat liofilizacji, tylko konkretne pytania

Jak uzyskuje sie próżnie; Jak przedstawia sie proces liofilizacji; Zalety stosowania tej metody; do jakich produktów sie ja wykozystuje. ewettualnie jakąś literaturę na ten temat.

Ja miałem do czynienia z liofilizatorami LG 6 i LG 50 ( cyfry to max ilość lodu jaka możne osiąść na płytach kondensatora) Liofiliaztory te składają się z dwóch komór ,roboczej i kondensatora .Produkt wkłada się na półki mrozi do ok -35C uruchamia kondensator (-90C ) włącza pompy próżniowe i łączy obie komory , utrzymuje się próżnie około 20 Pa i podgrzewa produkt elektrycznie próżnia końcowa to około 2 Pa . Ale ten proces odnosi się do odczynników chemicznych i to w tym typie liofilizatora a żywność można liofilizować trochę inaczej Zalety :długość przechowywania, trwałość brak zmiany właśćiwości w procesie itd. Liofilizować można wszystko co ma w sobie wodę a głównie żywność . A literaturę można bez większych problemów

dzieki

dzieki

WITAM !!
Poszukuje producentów i wykonawców kompletnych lini do liofilizacji żywności.
W związku że moja obecnośc na tym forum jest w zasadzie przypadkowa prosze o odpowiedź na meil
przybylo@mpec.tarnow.pl

witam też jestem ainteresowany tematem urządzeń do liofilizacji prod. Może ma Pan jakies namiary na firmy które tym tematem się zajmują
LENIAR@POCZTA.FM

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.