322
322
322
325
325
325
317
305
309
317
305
Strefa ekspertów HVACR

nie grzeje

Założyłem własnie nowy grzejnik na reczniki do nowo powstającej łazienki, ale nie chhce grzać. Mam centralne z wymuszonym obiegiem, ale nie wiem czy ma znaczenie to że rura która wchodzi do grzejnika z góry nie jest w poziomie tylko pod górę w kierunku grzejnika, i czy dolna rura wychodząca z grzejnika moze byc ok 20 cm niżej od wylotu z grzejnika ? Może przez to jest różnica ciśnień i nie grzeje ? Prosze o szybką odpowiedź

U mnie było podobnie i trzeba było zamontować pompe żeby wymusić obieg, pozostałe grzejniki w całym domku grzały bez problemu a w łazience nowy grzejnik nawet sie nie zaletnił, okazało sie że tylko pompa moze załatwić sprawe chyba że zdecydowałabym sie na całą mocernizacje węzła, domek ma CO miejskie.

Z tego co piszesz o rurce zasilającej do grzejnika, że ona idzie w górę w jego kierunku, to w tym miejscu gdzie ona jest najwyzej tworzy się poduszka powietrzna i nie przepuszcza wody. Trzeba założyc w tym miejscu odpowietrznik automatyczny albo przerobic rurke tak żeby był sdpadek w kierunku grzejnika.

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.