316
305
Strefa ekspertów HVACR

klimatyzacja

witam.
czy projektując klimatyzację, np. w sklepie spożywczym właściwym jest zastosowanie klimatyzacji z nadciśnieniem (np.5%) czy zrównoważonej (nawiew=wywiew)?

w zaleznosci od kubatury i czestosci otwierania dzwi i ilosci klientów czasem zawet trzeba dac 10- 15 % nadwyzki świeżego powietrza a cisnienie to i tak sie wyrowna przez nieszczelnosci

Wymogi sanitarno-higieniczne niechetne sa nadciśnieniu w sklepach (roznoszenie zanieczyszczeń po okolicznych pomieszczeniach). W drzwiach pomaga zasłona powietrzna (ciepła)

Dziękuję za informacje.
Pozdrawiam.

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.