110
111
107
95
74

Wentylacja

Witam. Otwieramy lokal z zapiekankami. Lokal ma 23m2 i pierwotnie był to blaszak wolnostojący który został obity płytami. Przygotowanie zapiekane będzie odbywać się w sali sprzedaży. W lokalu jest kratka wentylacyjna. Szukamy rozwiązania jaka wentylacje zamontować by nie była głośna i była jak najmniej inwazyjna jeśli chodzi o stan lokalu. Czy wystarczy może kratka wentylacyjna z zamontowanym silniczkiem wywiewowym?

Nie, nie wystarczy. W kuchniach jest potrzebne spełnienie wymogów wentylacyjnych, które dotyczą ilości wymian powietrza w zależności od wielkości danego lokalu. Nie wystarczy więc jedynie wywiewać zużytego powietrza, trzeba również mieć dostęp świeżego. Polecam poczytać o tym więcej w normach PN.

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.