Witam serdecznie, jestem właścicielem lokalu z kebabem od września 2019r. wtedy wentylacja była robiona pod sanepid, czyli nic specjalnego.
Na ten moment w pomieszczeniu, w którym produkujemy kebaba 35m2 mamy 2 opakiecze gazowe do mięsa, opiekacz elektryczny do podgrzewania, frytkownice, ladę chłodniczą, dwie lodówki i telewizor. nad sprzetami do produkcji kebaba jest okap 3m z jakimś byle jakim wiatrakiem.
Zamontowaliśmy klimatyzację firmy Haier 7kW jednak mimo to, że jest ona zamontowana wciąż w lokalu jest ciepło a ponad to przy zamkniętych drzwiach jest mocno zadymione.
Mamy 2 wloty 150fi powietrza oraz jeden wylot z okapu również 150fi. Chcielibyśmy zamontować jakiś sensowny wyciąg, aby miało to sens.
Zaznaczam, że z pewnością praca w temp. ok 50 stopni C oraz gromadzący się tłuszcz to standard.
Czy są Państwo w stanie zaproponować mi jakieś sensowne urządzenie ?