Aldi 13!
Pozwól że ci zacytuje z Internetu rady oświeconych kominiarzy:
"Oczywistym dla mnie jest, że Ustawodawca uchwalając w/w artykuł 82 nie miał na myśli właściciela, zarządcy budynku utrudniającemu samemu sobie czyszczenie komina lecz raczej właściciela zarządcę utrudniającemu okresowe czyszczenie kominów osobie posiadającej niezbędny sprzęt i kwalifikacje. Chociaż również żartobliwie możemy przyjąć, że ustawodawca w swej mądrości i przenikliwości przewidział "schizofrenię" zarządców." Internet Pan inż. kominiarz. Ponieważ do dziś o mnie ław nie ma, znowu liczę na kontrole PINB, WINB i GINB, z uwagi na to, że chyba już mogę liczyć na art. 417 kc!!!"
Wam przyznaję, to jednak był mój nadmierny optymizm, bo Prokuratura uznała za stronę tegoż zarządcę. I choć jak wynika z ustawy, kominiarz ma kwalifikacje do miotły, to tu kominach chyba miał rację- zarządcy są zwykle ze schizofrenią! Liczę więc na poparcie mojego wniosku racjonalizatorskiego przez organa nadzoru i upowszechnienie tego prostego wynalazku w budownictwie powszechnym i urzędach nie dopnę celu! Jak pisałem ten cel i wniosek dotyczył wprowadzenia do budownictwa Prawa: Newtona!
Ale jak wiesz nikt w Polsce w grawitację powszechną nie wierzy i stąd do dziś nie sprawdza psychiatrycznie ani zarządców, ani tych co projektowali wentylację grawitacyjną w twoim domu. Rada o wybiciu dziury w ścianie, otwarciu okna, albo i drzwi wejściowych jest słuszna, bo zapisał to już BIBLII PROROK Ezechiel w E 12.3! Tylko, że On dalej nakazał uciekać z takiego domu, a ty na pewno żałujesz pieniędzy, a nie swojego zdrowia. Szkoda twojego zdrowia na walkę z osobami mającymi wg kominiarza zwykle "schizofrenię"
A u E 12.2 przecież jest przecież najprostszy opis skutków niedotlenienia mózgów ( NDS CO2< 0.15 % wg DIN 1946!): Człowieku masz oczy a nie widzisz, masz uszy a nie słyszysz! Informuję Cię i innych, że wentylacja graitacyjna działa okresowo na zasadzie cudu. Do spełnienia cudu potrebna jest pora zimowa, najlepiej pora duchów czyli pólnocy,no i jeszcze wiatr zakłócający grawitację musi ustać! Czekaj więc na CUD!