W tym roku pisze prace magisterska.Szukam literatury na temat wentylacji pomieszczen restauracyjnych w budynkach zabytkowych.prosze o pomoc.
W tym roku pisze prace magisterska.Szukam literatury na temat wentylacji pomieszczen restauracyjnych w budynkach zabytkowych.prosze o pomoc.
To nie ja
a kto?
Jakiś inny ja :)
Jeżeli chodzi o wentylację w obiektach zywienia zbiorowego to nie ma znaczenia czy to jest budynek zabytkowy ,czy nowo projektowany zasada jest jedna. Proszę podać jakiś kontak. Pomogę.
Ale są jakieś dodatkowe wymagania
Podstawą opracowywania projektu wentylacji dla gastronomi są obowiązujące przepisy sanepid, bhp, ppoż oraz wytyczne technologiczne. W tej chwili obowiżaujące są przepisy znajdująće się w tych dziennikach : Dz.U. Nr 169 z 2003r poz 1650 , ; DzU. Nr.75z 2002r poz 690 z późniejszymi zmianami czli Dz.U. Nr 109 z 2004r poz. 1156,; DzU. Nr 104 z 2004r poz 1096. Oprócz przepisów doświadczony projektant technologii żywienia zbiorowego.
Technolodzy mają własne źródła oraz ogromne doświadczenie w tej dziedzinie. Jest na rynku literatura której nie polecam ( w wiekszości nie aktualna).
Dziekuje za odpowiedz.Moj mail: wol_ania@go2.pl
Z gory dziekuje za kazda informacje.
Tematy na forum