Witam. Mam problem przy projektowaniu takiego systemu. Mianowicie projektuję instalację dla całego budynku dydaktycznego którego pomieszczenia jak wiadomo mają inne obciążenia cieplno-wilgotnościowe. Wobec tego na wykresie i-x punkty powietrza nawiewanego są inne dla każdego pomieszczenia. Temperatura wody lodowej docierającej do każdego klimakonwektora jest mniej więcej taka sama (?) więc temperatura ścianki w każdej chłodnicy w urządzeniach również. Problem polega na tym że w takim razie w niektórych pomieszczeniach wykropli się za dużo wilgoci a w niektórych za mało (przy jednakowej temperaturze w chłodnicy która jest niższa niż temp punktu rosy). Chcę zaprojektować instalację taką jak na stronie 6 lub 8 w: http://ok2007.ovh.org/wp-content/wik2_2008_w56_projektowanie-klimakonwektorow.pdf
Jak poradzić sobie z takim problemem ? Nie mam doświadczenia w projektowaniu instalacji dlatego proszę o pomoc lub przykładowy projekt z taką instalacją abym mógł zobaczyć o co chodzi (mój mail: krystianK1986@gmail.com) będę bardzo wdzięczny. Z góry dzięki za odpowiedz