http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=60796220
to jest jest dopiero Adam Słodowy-"Centralka przeznaczona dla małych obiektów gastronomicznych (idealna dla budek i barków przyulicznych) do wyciągu oparów kuchennych (para wodna, oleje, tłuszcz). Idealna do umieszczenia na dachu lub powieszenia na ścianie.
Wentylatory ogólnodostępne na rynku nie są przeznaczone do tak trudnych warunków jak para wodna, mgły olejowe czy tłuszcz, dlatego też ulegają częstym awariom a gwarancja nie jest honorowana. Cena wentylatora, który pracowałby w takich warunkach długie lata bezawaryjnie to kilka tysięcy złotych!!
Oferowana centralka składa się z dwóch sekcji:
Sekcja wentylatora - hiszpański wentylator kanałowy TD osiągający wysokie ciśnienia i wydajność przy niewielkim zużyciu energii i poziomie hałasu. Łatwa konserwacja dzięki przystosowanym do demontażu i mycia elementom.
Sekcja filtracyjna - bardzo łatwy do czyszczenia (np. w zmywarce) filtr labiryntowy wykonany ze stali kwasoodpornej. Ociekacz oleju umożliwia zebranie medium i odprowadzenie na zewnątrz np. do pojemnika. Jedyny filtr, który zatrzymuje olej, parę wodną i inne lepkie substancje. Zwykłe filtry szybko zapychają i stanowią barierę dla przetłaczanego medium, zmniejszając wydajność urządzenia. Filtr labiryntowy zatrzymuje zanieczyszczenia (dzięki specjalnej konstrukcji olej i osady nie gromadzą się na filtrze tylko ściekają po ściankach) umożliwiając im przedostanie się do ociekacza i odprowadzenie na zewnątrz."................................... Najlepszy jest dla mnie opis wentylatora TD kto montował to zna jego parametry i wie do czego się nadaje !!! A wally się denerwuje na innych producentów.Niedługo kazdy zmontuje sobię centralkę z puszki po anemostacie,majtek ( filtr tkaninowy ) i suszarki.