Witam
Stoję przed wyborem grzejników panelowych, wykonawca mówi mi ze wszystko jedno jakie wybiorę, natomiast pani architekt wnętrz poleca mi Kermi. Podobno są najtrwalsze i wogóle naj.
jakie według was są najlepsze?
z góry dziękuję za odpowiedź
Witam
Stoję przed wyborem grzejników panelowych, wykonawca mówi mi ze wszystko jedno jakie wybiorę, natomiast pani architekt wnętrz poleca mi Kermi. Podobno są najtrwalsze i wogóle naj.
jakie według was są najlepsze?
z góry dziękuję za odpowiedź
wsio ryba
w sumie to tak jak napisał ka, ale zwróć uwagę na szczegóły. Kermi ma oprócz typów 10, 11, 21, 22, 33, również typ 12 (szerokość zblizona do 11 a budowa taka jak 21). Buderus ma np grzejniki typu 22 z wbudowanym zaworem obracane tzn głowica moze być z lewej strony grzejnika lub z prawej (ładniej się taka symetria prezentuje na ścianie).
Sprawdź jeszcze wysokości grzejników, jakie Ci najlepiej pasują bo rozmiarówka moze trochę się różnić u poszczególnych producentów.
No tak, moje grzejniki bedą miały podłaczenia z dołu i bedą miały zawory wbudowane Czy to oznacza, ze tych Kermi nie mozna obracać? Czy mozna łączyć rózne grzejniki, czy nie stracę wtedy gwarancji?
Jak ci się podobają grzejniki o róznych kształtach rusztu (kratki) oraz o róznym odcieniu, to mozesz łaczyć i gwarancji na pewno nie stracisz.
Z tego co wiem to Kermi nie da się obracać, czyli głowica będzie zawsze z prawej strony, zapytaj się jednak u producenta czy nie mozna zamówić grzejników lewych. Nie pamietam, ale jakiś producent miał taką opcję za dopłatą.
pozdrawiam
Tematy na forum