Jak wykazałem problemy z wentylacją gnębią ludzkość od początku istnienia. Już pierwszy oddech człowieka jest związany z wydzielaniem CO2! ( choć Krebsa przy Adamie podobno nie było!). No i tak człowiek od urodzenia sami sobie szkodzi. W XXI wieku każdy wie, o zmniejszaniu się ilości tlenu w atmosferze i nadejściu Armagedonu i Sądu Ostatecznego. Wierzymy, choć w Newtona zarówno NB jak I sądy RP jeszcze nie są w stanie uwierzyć( tak chronią budownictwo, aby E. w 12. 2 przyznać rację). W kilkuletnich zmaganiach z tym prbblemem, jak dotąd wykazałem tylko, że poczucie "boskości władzy" nie dotyczy tylko epoki oświeconych Faraonów, których wiedza do dziś nas zadziwia. W następnych epokach poczucie boskości władcy bierze się już wyłacznie z pomroczności ( Syndrom PO). Według mnie wynika to z przepracowania i nie dbania o BHP w tym o PN-EN- 132. Ale jak się zachowuje władza, to widzą to tylko webrańcy( patrz (E12.2), czyli DOTLENIENI). A zewsząd napływają przykłady, że niedotlenienie mózgów zbiera ostatnio okazałe plony. Dla przykładu: Tocząca się debata o KR TVP. Przeanalizujmy więc nie okres Nerona, a współczesność. Jak TVP pokazała Panią D.W. która domaga się milionów złotych odprawy. Tyle trwały debaty i spory, aż.. Aż Poczta Polska zasypała lawiną wezwań dłużników. No i jak sądzisz czytelniku kogo? Przecież żywi już ledwie żyja od podatków. Więc w poczuciu absolutnej władzy płynącej ze szkodliwego oddziaływania wysokich stężeń CO2 wezwano legiony zmarłych! A więc TVP chyba pyta się Opinii społecznej?
A więc na serio informuję:Jest zgoda na takie odprwy, ale pod jednym warunkiem. Proszę Forum, aby tę Propozycję przesłać Premierowi i Sejmowi: Niech odchodzaca KRT sama zbierze zaległości abonamentowe od zmarłych, może być że chodzi właśnie o te 3-4 mln. Tyko niech tych 4 z KR TVP z gory zapłaca podatek od tej działalności. Bo zważywszy, że większość dłużników stanowią zmarli, którzy wg PP "ukończyli" ponad 75 lat, liczę że jest ich większość na liśćie PP ! Proponuję też, aby Sejm uchwalił jeszcze, że odchodząca KR TVP na pamiątkę tej działalności dostanie 4 "trąbki pocztowe" i prawo grania na wszystkich cmentarzach. Według nnie chyba na Sąd Ostateczny! Zapewne wezwani do zgłoszenia się osobiście w najbliższym urzędzie pocztowym z dowodem osobistym,jest "mrowie". Jeśli więc nie dopełnili tego obowiązku i nie uiścli opłatę abonamentową
za zaległe lata, aż do Sądu Ostatecznego, to niech odchodzaca KR TVP zbierze od nich sama te opłaty. Ale już w ramach prywatnej działalności gospodarczej.
A tak na marginesie tej szopki, jako DOTLENIONY, a więc ja w pewnym sensie Prorok zastanawiam się, czy nie pozwać RP za obrazę dobrego imienia Teścia ( i Ojca?), którym na serio PP przysłała takie wezwania! Tak na marginesie szkoda, że w osatnim Instalatorze znowu piszą tylko o szkodliwości CO. Podczas gdy pamiętając o wskaźniku Pettenkofera zapomina się o biednej władzy!
Ponad to informuję, że Prawdziwym Kominiarzem, po złożeniu im życzeń z nastaniem roku 20006 ( Decyzja GINB) dosliśmy do konsensu. Obiecał, że na dach bez ław kominiarskich więcej nie wejdzie. Podobno miał ćwiczenie praktyczne. Bo zamiast rozwiazania moich zadań o sile a równi pochyłej, kominiarz sam sprawdzał w locie jaka osiagnie prędkość upadku. No I chyba jest już podatny do napisania odwołania Prezesa spółdzielni w mojej Wspólnocie. Ale o Ustwę o własnOści lokali z 20004 r i tak zapytam w Kancelarii Sejmu. Bo żal mi jest tego Dyrektora GINB. Pomimo obowiązujacego w pb i kpa dogmatu nieomylności- boskości, chyba już długo tak nie pociągnie bez PN-EN 132 w atmosferze i bez zrozumienia istoty wskaźnika Pettenkofera?