Hej !
Skoro wielu z Nas zajmuje się na codzień projektowaniem instalacji - myślę, że można by było wymienić się doświadczeniami. Mówię o usprawnieniu rysowania urządzeń, czyli wstawianiu do rysunku *.dwg gotowych bloków urządzeń przygotowanych przez producenta. Oczywiście są jeszcze nakładki na acada do rysowania całej sieci przewodów, są nakładki z pakietami obliczeniowymi, są jeszcze programy działające zupełnie niezależnie od produktów firmy AutoDesk.
Myślę, że dobrym pomysłem byłoby zebranie tych wiadomości w jednym miejscu - czyli np. skrót opisu : do czego służy, czy to nakładka, czy coś innego :))) i własna ocena "pomocnika" w skali powiedzmy 0 do 5 ......... Oczywiście nie obejdzie się bez reklam, ale i słów krytyki - ale w końcu chodzi o ułatwienie życia projektantom (a może i zmobilizowanie firm).
Pakiety do doboru urządzeń i wspomagające projektowanie znajdują się w dziale programy, tu można by stworzyć wymianę informacji z mniej komercyjnego punktu widzenia (a bardziej praktycznego).
NAPISZCIE CO WY NA TO.