273
274
226
276
Strefa ekspertów HVACR

wentylacja kuchni gastronomicznej

muszę wykonać wentylacje w kuchni cateringowej (bez restauracji). wym kuchni to 7,5x4x3m(całkowita pow. wraz z magazynami i socjalnymi = 85m2) Zyski ciepła od urządzeń wyliczone to całkowicie ok 20 kW. Proszę o podpowiedź jakiej wielkości (ilości wymian) urządzeń potrzebuję i czy to musi być np. rekuperator, oraz jakiej wielkości kanały wentylacyjne będę musiał zastosować. I ostatnia rzecz: ile powinien kosztować projekt wentylacji takiego pomieszczenia. Potrzebuję ceny orientacyjnej. Z góry b. dziękuje!

Czy mogłabym Pana prosic aby podal mi pan skladowe wyliczonych 20kW zysków ? Tz sposobu wyznazenia zyskow ciepła dla kuchni.Bede bardzo wdzięczna, poniewaz mam z tym klopot. Pozdrawiam, i przykro mi, ze nie moge Panu pomoc. Pozdrawiam.

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.