Gość: Maciej
2007-04-17 00:00
Krotnosci wymiany
Witam wszystkich.Mam proste pytanie.Jest budynek typu sala weselna - na parterze jest typowa kuchnia z trzonem kuchennym i zmywalnia, w piwnicy sa pomieszczenia takie jak:komora chłodnicza,odkazanie jaj, obieralnia, zmywalnia, rozdzielnia kelnerska, przygotowalnia.
Jakie stosowac krotnosci wymian w w/w pomieszczeniach.Jezeli chodzi o samą kuchnie to wiem ze na dzien dzisiejszy sanepidowcy wymagają min 30wymian, ale co z resztą. Czy pomieszczenia typu komora chłodnicza tez wentylowac? dzieki za podpowiedzi.
Gość: Kris
2007-04-18 00:00
Re:Krotnosci wymiany
Kuchnie liczy się z obciążenia cieplnego urządzeń pod okapem, temat był na forum oraz omawiany w technologii na wentylacji
pozdro
Kris
Gość: Radek
2007-04-18 00:00
Re:Krotnosci wymiany
Gość: h
2007-04-20 00:00
Re:Krotnosci wymiany
komór chł. ani mroź. nie wentyluje sie!!!!!
Gość: AGA
2007-04-20 00:00
Re:Krotnosci wymiany
Kolego h :czy aby napewno komór chłodniczych nie wentyluje sie? a np. komory owocowe ,wrzywne, itd. Prosze to sprawdzic.
Gość: Maciej
2007-04-22 00:00
Re:Krotnosci wymiany
Dokladnie.To nie jest komora chłodnicza na mieso tylko na desery, gotowe potrawy itp.