310
313
305

Wentylacja w gastronomi

Witam,

Planuję otworzyć restaurację w byłej kawiarni (lokal 65m2). W załączniku wysyłam projekt obecnej wentylacji. Zastanawiam się jaki mniej więcej będzie koszt przerobienia istniejącej wentylacji pod wymogi kuchni (grill lava (mały), kuchenka 6 palnikowa, frytownica, piec konwekcyjno parowy) i czy w ogóle jest taka możliwośc czy może muszę się liczyć z całkowitym demontażem i zainstalowaniem nowej wentylacji. (nie wiem czy kominy są wystarczająco wielkie).

Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Załączniki

Witam,
jeżli jestr to lokal do przeróbki najlepiej byłoby umówic sie z firmą instalacyjna zeby realnie oceniła możliwośći wykonania instalacji. W tego typu obiektach czasem dopiero podczas wizji lopkalnej wychodzą różne rzeczy które uniemożliiwą wykonanie instalacji ( np. inne istniejace instalacje których nie mozemy przesunąć, niezanzczone podciągi, żelbety itp. ) . Dobrze jest tez znależć firmę która wykonywała podobne obiekty żeby znała sie na technologii kuchni i zasadach odbiorów tego typu obiektów zeby nie było potem problemów
Pozdrawiam

Zobacz również

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.