Poszukuję wentylatora kominkowego, ale ma on być przelotowy nie ma innej możliwości technicznej zamontowania go. Dowiedziałam się, że nie są już produkowane takie wentylatory. Z góry dziękuje za pomoc
Poszukuję wentylatora kominkowego, ale ma on być przelotowy nie ma innej możliwości technicznej zamontowania go. Dowiedziałam się, że nie są już produkowane takie wentylatory. Z góry dziękuje za pomoc
Chyba wszystkie są przelotowe...
"Dowiedziałam się, że nie są już produkowane takie wentylatory"
i racja
No wszystkie są przelotowe ale przelot ma być w jednej lini , a nie jeden obok drugiego.
No wszystkie są przelotowe ale przelot ma być w jednej lini , a nie jeden obok drugiego.
Może chodzi o rurowe lub osiowe?
To ma być wentylator kominkowy, z tym, że jeśli przelot będzie jeden obok drugiego to technicznie bedzie to ciężkie to wykonania i małoe stetyczne, dlatego ułożony poziomo musi mieć wlot i wylot w tej samej lini.
wszystkie są promieniowe z racji odizolowania silnika od wirnika. temperatura dla osiowego byłaby za wysoka. musisz coś wymyślic jak dać promieniowy bo inaczej się nie da.
ewentualnie poszukać takiego osiowego który ma silnik w izolacji z własnym przewietrzaniem wyprowadzonym poza obudowę ale szczerze to nie wiem czy znajdziesz.
może jakiś kuchenny do pracy ciągłej w wysokich temperaturach ale spotkałem się tylko z dachowymi kuchennymi, a one tylko wyciągają a nie tłoczą.
Tematy na forum