Czy ktoś może poratować mnie wytycznymi do projektowania kuchni (zaplecza gastronomicznego) i pralni ze szczególnym uwzględnieniem przepisów Unistów (UE).
P.S. Chociażby wytyczne do wentylacji ( i klimatyzacji?) w.w. pomieszczeń.
Pozdrawiam
Grzesiek
Czy ktoś może poratować mnie wytycznymi do projektowania kuchni (zaplecza gastronomicznego) i pralni ze szczególnym uwzględnieniem przepisów Unistów (UE).
P.S. Chociażby wytyczne do wentylacji ( i klimatyzacji?) w.w. pomieszczeń.
Pozdrawiam
Grzesiek
wytyczne (dla
konkretnej kuchni) daje ci technolog, który robi swój projekt zgodnie z
wytycznymi HACCP (zgodnie z ustawą, której nazwy nie pamietam)
http://www.fapa.com.pl/cid/publikacje/GHP_GMP_HACCP/Zasady_GHP_GMP_HACCP.pdf
http://www.fapa.com.pl/cid/publikacje/GHP_GMP_HACCP/Przewodnik_do_wdrazania_GHP_GMP_HACCP.pdf
http://www.fapa.com.pl/cid/publikacje/GHP_GMP_HACCP/Wdrazanie_systemu_GHP_GMP_HACCP.pdf
natomiast wytyczne
do projektowania (sposób, algorytm obliczeń) wentylacji kuchni - z tego co wiem
EU ma zamiar (lub już wprowadziła) wytyczne na podstawie normy VDI 2052
(informacja do
sprawdzenia)
pozdro
a propos - wie ktoś jak zdobyć normy VDI i to najlepiej po angielsku ?
Tematy na forum