331
331
331
330
330
330
328
317
305
328
317
Strefa ekspertów HVACR

granie rur

mam pytanko do kolegow co nalezy zrobic aby przestaly grac rury wodne przy malym odkreceniu kranu z bojlera przy duzym strumieniu efekt ten znika . Prosze o pomoc bo szkoda mi sasiadow szczegolnie w nocy. Z pozdrowieniami

na tym forum widze ze mam do czynieni z fachowcami

To nie rury grają, pprawdopodobnie gra grzybek zaworu. Pewnie kolega ma starą baterię z pokretłami. Rada jest taka zeby wymienić grzybek zaworu.

Bardzo często powodem takich hałasów jest stary płytkowy zawór zwrotny, ale i grzybki zaworów potrafią tez dokuczyć, szczególnie gdy obluzuje się nakrętka którą przykręcone są do wrzeciona.

dziękuje sprobuje tak zrobic jaki bedzie efekt zobaczymy mam podejrzenie o zawor zwrotny- bezpieczenstwa bo przy odkrecaniu osobnych baterii dzieje sie tak samo

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.