Certyfikat dla Boss i boss mini
Boss i boss mini, lokalne systemy nadzoru i monitoringu, otrzymały certyfikat zgodności z rygorystycznymi wymogami HACCP, jako system zapewnienia bezpieczeństwa żywności w gastronomii.
Dobrowolna certyfikacja potwierdza, że te produkty firmy Carel, mogą wspierać bezpieczeństwo żywności zgodnie z oczekiwaniami branży, przepisami i najbardziej zaawansowanymi standardami (takimi jak Global Food Safety Initiative).
Ten certyfikat jest dla nas bardzo ważny, ponieważ daje gwarancję bezpieczeństwa żywności - skomentował Pierluigi Semenzato, Application Manager Retail Solutions.
Możemy to postrzegać jako zrównoważony rozwój w łańcuchu chłodniczym, w którym potencjalne zagrożenia dla żywności powstają pod względem czasu przechowywania, temperatury lub wilgotności względnej, które mogą nie być optymalne. Właśnie tam systemy CAREL gwarantują niezawodność i precyzję pomiarów, stając się cennym sojusznikiem dla osób odpowiedzialnych za jakość i bezpieczeństwo żywności.