CAREL na targach Host 2025: innowacyjna podróż, która zmienia oblicze branży gastronomicznej
CAREL podczas międzynarodowych targów Host Milano 2025, dedykowanych branży hotelarskiej, skupi się na rozwiązaniach dla gastronomii, łączących efektywność energetyczną, niezawodność, łatwość obsługi i elegancję. W urządzeniach typu plug-in do chłodnictwa profesjonalnego i komercyjnego, elektroniczne sterowniki najnowszej generacji zarządzają ciągłą modulacją prędkości obrotowej sprężarki, zapewniając stabilność termiczną, niski poziom hałasu i zmniejszone zużycie energii. Dzięki połączeniu estetyki i łączności producenci agregatów chłodniczych mogą oferować wysokowydajne rozwiązania, które są również innowacyjne pod względem wzornictwa.

Jednym z prezentowanych produktów będzie nowy sterownik iJXL z rodziny iJ. Dzięki bardzo dużemu wyświetlaczowi, dostępnemu zarówno w wersji pionowej i poziomej, CAREL zapewnia natychmiastowy dostęp do informacji oraz wysokiej jakości design, który wzbogaca profesjonalny sprzęt. Intuicyjny interfejs i zaawansowana łączność – w tym aplikacje lokalne i zdalne połączenie za pośrednictwem platformy RED Control – poprawiają komfort użytkowania i upraszczają konserwację. iJXL uzupełniając gamę sterowników, które już teraz zapewniają zoptymalizowane zarządzanie sprężarkami inwerterowymi VCC i maksymalną elastyczność integracji. Dzięki interfejsom, zintegrowanej łączności NFC i Bluetooth® oraz aplikacjom takim jak APPLICA i CONTROLLA, instalacja i konserwacja są szybsze i bezpieczniejsze, nawet w sytuacjach, gdy liczba wykwalifikowanego personelu może być ograniczona.
CAREL zaprezentuje również rozwiązania przeznaczone dla instalatorów i producentów komercyjnych komór chłodniczych. Z jednej strony modułowy ekosystem, który zapewnia wszystko, co potrzebne do szybkiej i łatwej budowy oraz zarządzania komorą chłodniczą, z drugiej strony sterownik iJF, umożliwiający komercyjnym monoblokom wsparcie przejścia na naturalne czynniki chłodnicze o niskim GWP, takie jak R290, poparte dedykowanymi certyfikatami.
Ofertę uzupełnią zaawansowane systemy nadzoru i monitorowania. Platforma Boss gromadzi i synchronizuje dane z wielu urządzeń, zapewniając kompleksowy obraz i wdrażając inteligentne strategie optymalizacji. W połączeniu z rozwiązaniem RED Optimise, które przekształca dane w narzędzia do redukcji zużycia energii, umożliwia konserwację zapobiegawczą i zapewnia zgodność z HACCP, CAREL sprawia, że łączność staje się namacalnym narzędziem obniżającym koszty energii i eksploatacji, a jednocześnie zwiększającym wydajność.
„CAREL kontynuuje swoją podróż innowacyjną w branży gastronomicznej, łącząc wydajność, łączność i design: trzy elementy, które definiują naszą tożsamość i pozwalają dostarczać naszym partnerom kompletne rozwiązania” – powiedział Giovanni Tonin, Group Solution Marketing Manager – Food Service w CAREL.
Hol 4, stoisko B09-C10
Fiera Milano Rho
17 – 21 października 2025



