Tunel mroźniczy to urządzenie stosowane najczęściej w przemyśle spożywczym. Służy do transportu i mrożenia produktów i półproduktów (czekolad, pieczywa, lodów, owoców czy warzyw), umożliwiając szybkie obniżenie ich temperatury przy jednoczesnym zachowaniu wysokich standardów higienicznych i ekonomicznych. Jest wykonywany z hermetycznych materiałów o właściwościach termoizolacyjnych, które poprawiają właściwości procesu technologicznego, zwiększając także wydajność i energooszczędność bieżącej eksploatacji aparatury. Tunel chłodniczy może być wyposażony w dodatkowe udogodnienia, takie jak szybkie przełączanie programu, sekwencyjne rozmrażanie, powietrzny system odmrażania, funkcję samooczyszczenia taśmy czy czujniki ułatwiające kontrolę zachodzących wewnątrz procesów. W zależności od wymagań inwestora posiada on zmienną szerokość taśmy oraz długość sięgającą od 2 do nawet kilkudziesięciu metrów. Dzięki licznym dodatkowym opcjom ułatwia on seryjną produkcję, optymalizując efektywność oraz skracając konieczne przestoje.
Na chwilę obecną nie ma ofert kupna lub sprzedaży produktów w tej kategorii. Jeśli Twoja firma jest zainteresowana ich promowaniem w tym miejscu, skontaktuj się z naszą redakcją mailowo redakcja@wentylacja.com.pl lub telefonicznie +48 781 000 084.
Standardowe wymogi w zakresie kontroli szczelności w odniesieniu do...