316

Tunele chłodnicze

Tunel mroźniczy to urządzenie stosowane najczęściej w przemyśle spożywczym. Służy do transportu i mrożenia produktów i półproduktów (czekolad, pieczywa, lodów, owoców czy warzyw), umożliwiając szybkie obniżenie ich temperatury przy jednoczesnym zachowaniu wysokich standardów higienicznych i ekonomicznych. Jest wykonywany z hermetycznych materiałów o właściwościach termoizolacyjnych, które poprawiają właściwości procesu technologicznego, zwiększając także wydajność i energooszczędność bieżącej eksploatacji aparatury. Tunel chłodniczy może być wyposażony w dodatkowe udogodnienia, takie jak szybkie przełączanie programu, sekwencyjne rozmrażanie, powietrzny system odmrażania, funkcję samooczyszczenia taśmy czy czujniki ułatwiające kontrolę zachodzących wewnątrz procesów. W zależności od wymagań inwestora posiada on zmienną szerokość taśmy oraz długość sięgającą od 2 do nawet kilkudziesięciu metrów. Dzięki licznym dodatkowym opcjom ułatwia on seryjną produkcję, optymalizując efektywność oraz skracając konieczne przestoje.

Artykuły Tunele chłodnicze

Kontrola szczelności i urządzenia pomiarowe w chłodnictwie
Kontrola szczelności i urządzenia pomiarowe w chłodnictwie

Standardowe wymogi w zakresie kontroli szczelności w odniesieniu do...

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.