Rozwiń nawigację
Strefa marek
Zaloguj się
Reklama
Firmy
Producent
Dystrybutor
Instalator
Serwis
Projektant
Hurtownia
News
Wydarzenia
Projektowanie
Prawo
Katalogi i cenniki
Ogłoszenia
Kupno
Sprzedaż
Wynajem
Stany magazynowe
Praca
Forum
Dodaj
Firmę
Ogłoszenie
Ofertę pracy
Strona główna
Problemy prawne
Uprawnienia budowlne po wydziale mechanicznym
Dodawanie odpowiedzi
Dodawanie odpowiedzi
Dodaj zdjęcia
Błędny format pliku
Dodaj załączniki
Błędny format pliku
Post, na który odpowiadasz
Jestem w podobnej sytuacji i juz sie nawet nie denerwuje. Mam swoją firme, dziadka do podbicia znajdzie sie za pare groszy a tak naprawde zgodnie z prawem budowlanym projektant z uprawnieniami wymagany jest tlyko w projekcie budowalnym. Oczywiscie jesli trzeba w projektach wykonawczych dziadki podbijaja mi projekty jako projektant i sprawdzajacy, reszta uzgodnienin ppoz, sanepid i bhp tez oczywiscei trzeba dac rzeczoznawcy pieniadze. Powiem wam tak ze w Polsce powoili zaczyna sie to zmieniac i tak naprawde dyktuje to rynek a problem zaczynaja miec dziadki z uprawnieniami ktorzy tak naprawde nic nie potrafia.
Temat:
Nick:
Treść
[quote]Jestem w podobnej sytuacji i juz sie nawet nie denerwuje. Mam swoją firme, dziadka do podbicia znajdzie sie za pare groszy a tak naprawde zgodnie z prawem budowlanym projektant z uprawnieniami wymagany jest tlyko w projekcie budowalnym. Oczywiscie jesli trzeba w projektach wykonawczych dziadki podbijaja mi projekty jako projektant i sprawdzajacy, reszta uzgodnienin ppoz, sanepid i bhp tez oczywiscei trzeba dac rzeczoznawcy pieniadze. Powiem wam tak ze w Polsce powoili zaczyna sie to zmieniac i tak naprawde dyktuje to rynek a problem zaczynaja miec dziadki z uprawnieniami ktorzy tak naprawde nic nie potrafia. [/quote]
Dodaj
Zapisz się do Newslettera za darmo!
Close
Close