Symbol
COOKVENT F 315/3700*
Konstrukcja: Wentylator promieniowy przeznaczony głównie do stosowania w wyciągach kuchennych. Obudowa wykonana z galwanizowanej blachy stalowej, izolowana termicznie i akustycznie wełną mineralną o grubości 40mm, posiada łatwo otwierane drzwi inspekcyjne, na których zamontowany jest układ silnik-wirnik, co pozwala na czyszczenie wnętrza wentylatora przy użyciu urządzeń myjących parą pod ciśnieniem. Obudowa została zaprojektowana tak, aby ułatwić odprowadzanie tłuszczu z wnętrza wentylatora poprzez odpływ drenażowy 3/4” (pod warunkiem instalacji wentylatora wylotem w górę). W komplecie dostarczane są gumowe wibroizolatory oraz szyny wspornikowe ułatwiające montaż na konsoli wsporczej. Wirnik: Wyważany dynamicznie wirnik typu B. Łopatki pochylone do tyłu wykonane z ocynkowanej galwanicznie blachy stalowej. Kształt łopatek zapewnia brak wrażliwości na osadzający się tłuszcz, który nie ma wpływu na parametry pracy wentylatora. Poza tym wirnik z łopatkami pochylonymi do tyłu ma wyższą sprawność niż wirniki z łopatkami pochylonymi do przodu o zbliżonych parametrach pracy. Dzięki temu pobór mocy jest mniejszy. Napęd i sterowanie: Jednofazowy asynchroniczny silnik elektryczny (230V, 50Hz) z wbudowaną w puszkę przyłączeniową przetwornicą częstotliwości. Silniki posiadają zintegrowane zabezpieczenie termiczne i są przystosowane do napięciowej regulacji prędkości obrotowej w pełnym zakresie. Stopień ochrony IP54, klasa izolacji F. Konstrukcja wentylatora zapewnia całkowite odizolowanie silnika od strumienia przepływu zanieczyszczonego powietrza. Dzięki zastosowaniu układu kontroli stałego ciśnienia (dostępnego jako wyposażenie dodatkowe) możliwe jest podłączenie do jednego wentylatora kilku różnych stanowisk w taki sposób, by bez względu na to, czy działają wszystkie stanowiska, czy tylko wybrane, zawsze osiągały stałe parametry pracy. Maksymalna temperatura pracy: temperatura otoczenia: 40°C temperatura medium: 120°C Wyposażenie dodatkowe: Regulatory obrotów, konsole montażowe, etc. Zastosowanie: Efektywny odciąg oparów z kuchni przemysłowych w obiektach gastronomicznych. Możliwość zastosowania w dowolnej instalacji odciągowej wymagającej odprowadzania skroplin lub okresowego czyszczenia komory wirnika (np. masarnie, zakłady przetwórstwa spożywczego, stanowiska czyszczenia parą, itp.)
Kategoria: Wentylatory Wentylatory stołowe, stojące i sufitowe
Wyświetleń: 17