ZAMRAŻANIE ŻYWNOŚCI
Tytuł: ZAMRAŻANIE ŻYWNOŚCI


Autor: Gruda Zbigniew, Postolski Jacek
Wydawca: Wydawnictwa Naukowo - Techniczne
Rok wydania: Wyd. 3 rozsz., Warszawa 1999
Strony, rysunki, tabele: s. 685
Oprawa: B5, oprawa twarda
ISBN: 83-204-2332-5
Cena: 67,00 zł + koszty wysyłki

W książce omówiono teoretyczne podstawy procesu zamrażania żywności oraz problemy techniczne i technologiczne związane z wprowadzeniem tego procesu do przemysłu. Przedstawiono wyniki najnowszych prac badawczych i rozwiązań konstrukcyjnych w tej dziedzinie, a także podano obszerne informacje dotyczące składowania, transportu i użytkowania mrożonej żywności.
Książka jest przeznaczona dla studentów politechnik i akademii rolniczych specjalizujących się w technologii zamrażania żywności oraz konstrukcji aparatury przemysłu spożywczego, a także dla konstruktorów urządzeń zamrażalniczych i projektantów zakładów wytwarzających mrożoną żywność.

Spis treści:
Przedmowa do wydania trzeciego
Wykaz stosowanych oznaczeń, liczb kryterialnych, indeksów i skrótów
1. Wiadomości wstępne
2. Podstawy technologii i techniki zamrażania
3. Współczesne techniki zamrażania
4. Technologia mrożonej żywności
5. Opakowania i pakowanie mrożonej żywności
6. Przechowywanie i dystrybucja mrożonej żywności
7. Wykorzystanie mrożonej żywności
8. Zmiany jakościowe w mrożonej żywności
Literatura cytowana
Literatura uzupełniająca
Załączniki
Skorowidz

Źródło: ''

Komentarze

  • brak

    W ksiązce nie ma nawet małej wzmianki o rodzajach lodu