Razem z firmą Danfoss serdecznie zapraszamy na organizowane wspólnie seminarium poświęcone tematowi: „Jak racjonalnie i bezpiecznie oszczędzać na instalacjach chłodniczych w sklepach?”.

Seminarium przeznaczone jest dla właścicieli i osób zarządzających sklepami mało- i średnioformatowymi.

Termin seminarium: 14 listopada 2018r.
Miejsce: Hotel Haston City, ul. Irysowa 1-3, 51–117 Wrocław
UDZIAŁ BEZPŁATNY po wcześniejszej rezerwacji.

Rezerwacje przyjmujemy do 8 listopada 2018 r.:
mailowo na adres: dawid.kotomski@wigmors.pl
telefonicznie: 71 326 50 31 (Dawid Kotomski)

 

Szczegółowe informacje:

Z przeprowadzonych w tym roku badań w grupie właścicieli małoformatowych sklepów spożywczych wynika, że znikomy procent właścicieli lub osób zarządzających sklepami ma świadomość, jaką część kosztów eksploatacji obiektu stanowi energia zużywana przez urządzenia chłodnicze.

Tego kosztu nie można się całkowicie pozbyć, gdyż żywność by zachować świeżość powinna być przechowywana w odpowiednich warunkach, do czego niezbędny jest chłód. Jednak koszty te można znacznie obniżyć.

Obecnie zewsząd docierają informacje o rosnącej cenie energii. Wkrótce niestety odbije się to również na funkcjonowaniu placówek. W związku z tym firma Wigmors wraz z firmą Danfoss zapraszają na bezpłatne seminarium, podczas którego przedstawione zostaną możliwości oszczędności na kosztach stałych, a także informacje, jak uniknąć sytuacji kryzysowych, w których dochodzi do strat związanych ze źle przechowywaną żywnością czy nieszczelnym systemem chłodzenia.

Ponadto zaproszony ekspert HACCP opowie o przechowywaniu żywności i normach, których należy przestrzegać, jak i odpowie na zadawane pytania.

 

PROGRAM SEMINARIUM:

9:00 – 9:30 Rejestracja i kawa
9:30 – 10:00 Wstęp
10:00 – 11:00 HACCP w przechowywaniu żywności. Dlaczego warto się stosować do norm i co sięmoże wydarzyć, jeśli się nie zastosujemy?
11:00 – 11:30 Instalacja chłodnicza w procesie przechowywania żywności – co to jesti dlaczego jest ważna.
11:30 – 11:45 Przerwa kawowa
11:45 – 12:00 Wybrane rozwiązania do przechowywania żywności – omówienie
12:00 – 12:30 Korzyści z związane z prawidłowym doborem i serwisowaniem, a potencjalne straty
12:30 – 13:00 Jak oszczędzać – kiedy i jakie rozwiązanie chłodnicze opłaca się zastosować i dlaczego. Przykłady
13:00 Lunch

 

Prowadzący:
Janusz Prawnicki – ekspert Intertek Poland
Krzysztof Stawecki – Koordynator Sprzedaży Danfoss Poland
Łukasz Polakowski – Inżynier Sprzedaży Danfoss Poland
Paweł Bejgrowicz – Kierownik Działu Montażu Wigmors

 

Seminarium jest bezpłatne, jednak konieczna jest uprzednia rezerwacja. Ilość miejsc ograniczona.

 

Szczegółowe informacje