Filiżanka espresso nie jest dla Włochów wyłącznie doskonałym sposobem na orzeźwienie. Wyraża ona ich filozofię życiową. Włoskie ekspresy do kawy uznaje się za najlepsze na rynku, zaś każdego dnia, w kawiarniach i restauracjach całego świata, nalewa się z nich miliardy filiżanek. Intensywny aromat, głęboka, aksamitna tekstura napoju i równa, płowobrązowa pianka odróżniają dobre espresso od przeciętnych.

Przetworniki ciśnienia MBS 1900 marki Danfoss utrzymują wysoki standard włoskich ekspresów do kawy
We Włoszech sprzedaje się wyłącznie dobre espresso. Doskonała demitasse wymaga wyregulowanego ekspresu, odpowiedniej temperatury wody i właściwego ciśnienia. Pierwsze spotkanie między przedstawicielami firmy Danfoss i przedstawicielami pewnego włoskiego producenta ekspresów do kawy nastąpiło w 2009 roku. Po wstępnych negocjacjach producent złożył zamówienie na przetwornik ciśnienia MBS 1900 w celu zainstalowania go w swoim najnowszym ekspresie, który trafi na rynek pod koniec 2010 roku

Źródło: ''