Firma HAKOM wprowadziła do oferty nową linię okapów gastronomicznych i przemysłowych o nazwie OK.




Fot. 1. Okap OK22
Zadaniem okapów jest usuwanie z pomieszczeń, w których funkcjonują, nadmiaru ciepła i zawartych w powietrzu zanieczyszczeń typu dym, para wodna, zapachy itp. Dlatego okapy stanowią niezbędne wyposażenie pomieszczeń kuchennych, gdzie pracują urządzenia emitujące dużą ilość ciepła, dymu, zapachów i pary wodnej. Jeśli wymienione czynniki nie są wychwytywane i usuwane, rozprzestrzeniają się w pomieszczeniu powodując wzrost temperatury i osiadanie zanieczyszczeń na wyposażeniu.
Od 1 czerwca br. firma HAKOM wprowadziła do oferty nową linię okapów gastronomicznych i przemysłowych o nazwie OK. W wykonaniu standard okapy wyposażono w filtry labiryntowe tłuszczowe. Typoszereg OK w wersji standardowej produkowany jest w dwóch wysokościach 400 mm i 550 mm. W ofercie HAKOM jest też wersja okapów do pomieszczeń niskich o wysokości płyty czołowej 170 mm.
Nowa linia OK uzupełniła dotychczasowa linię okapów OW. Wprowadzenie typoszeregu OK pozwoliło usprawnić system wytwarzania oraz obniżyło koszty produkcji z korzyścią dla naszych klientów - powiedział nam Michał Zaremba z firmy HAKOM.
W typoszeregu OK znajdują się:
- okapy przyścienne i centralne
- okapy indukcyjne
- okapy indukcyjno-kompensacyjne
- okapy do niskich pomieszczeń
- okapy kondensacyjne
- okapy znad urządzeń gastronomicznych.
>>Pełna oferta okapów i wyposażenia