Prawdziwe święto dla podniebienia czeka smakoszy już jesienią w Centrum Targowo-Wystawienniczym Expo Silesia w Sosnowcu. Między 7 a 9 października odbędzie się trzecia edycja Targów Przemysłu Mięsnego MEAT MEETING. W tym samym terminie odbywać się będą również Targi Wyposażenia Hoteli, Gastronomii i Cateringu HOTEL-GASTRO Meeting. W ubiegłym roku obie imprezy zgromadziły 70 wystawców, a odwiedziło je blisko 2000 osób, przede wszystkim specjalistów branży mięsnej i horeca.

Najsmaczniejsze targi - MEAT MEETING
MEAT MEETINGRównież w tym roku ekspozycja zapowiada się niezwykle ciekawie. Swój udział w targach MEAT MEETING zapowiadają zakłady mięsne, rzeźnie, hurtownicy oraz detaliści, producenci maszyn i urządzeń dla przemysłu mięsnego, wyposażenia punktów sprzedaży, środowiska naukowe i badawcze oraz organizacje i zrzeszenia branżowe.

Najlepsze i najbardziej innowacyjne produkty, usługi lub rozwiązania związane tematycznie z branżą przemysłu mięsnego, eksponowane podczas MEAT MEETING zostaną nagrodzone Medalami Targowymi i Wyróżnieniami Expo Silesia. Wyboru nagrodzonych produktów dokona komisja składająca się z fachowców Agencji Rozwoju i Mechanizacji Rolnictwa, Śląskiego Cechu Rzeźników i Wędliniarzy, Związku Polskie Mięso, Śląskiej Grupy Kulinarnej i Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Katowicach. Medal Expo Silesia jest doskonałą formą promocji firmy – mówi Agnieszka Miklas, menadżer targów. Uhonorowanie produktów przez specjalistów z branży z pewnością przyczyni się do długofalowego budowania wizerunku przedsiębiorstwa, jako lidera rynku – dodaje. Potwierdzają to spostrzeżenia laureatów poprzedniej edycji konkursu, którzy zauważyli, że uzyskanie tak ważnego wyróżnienia na targach doceniane jest zarówno przez media, jak i specjalistów z branży, podejmujących decyzje zakupowe.

Kreowanie przyjaznego dla konsumenta wizerunku ułatwią też z pewnością planowane pokazy producentów Śląskiego Cechu Rzeźników i Wędliniarzy, którzy na miejscu, w specjalnie przygotowanym warsztacie wędliniarskim zademonstrują na żywo jak powstają tradycyjne śląskie wyroby – w ubiegłym roku były to np. krupnioki, żymloki, leberka i biała kiełbasa. Przysmaki te szczególnie przypadły do gustu targowym gościom.

A tych na MEAT MEETING nie brakuje. Zwiedzający to przede wszystkim przedstawiciele zakładów przetwórstwa mięsnego, hurtowni mięsnych i sieci handlowych, właściciele punktów sprzedaży detalicznej, właściciele restauracji, pubów, hoteli i obiektów małej gastronomii. Targi Przemysłu Mięsnego są więc dla nich świetną okazją do oceny runku i nawiązania nowych kontaktów biznesowych. Budujemy platformę doświadczeń, gdzie będą mogli państwo nawiązać fantastyczne kontakty biznesowe – podkreśla Agnieszka Miklas. W jej ocenie Śląsk jest świetnym rynkiem tak dla branży horeca i mięsnej. Przede wszystkim to doskonały rynek zbytu, na obszarze samej aglomeracji górnośląskiej żyje bowiem ponad 3 mln konsumentów, zaś w całym regionie liczba ta wzrasta do 8 milionów. Dlatego w Expo Silesia warto się pokazać – przypominają organizatorzy targów.


MEAT MEETING
Targi Przemysłu Mięsnego

7 - 9 października 2010 r.
Centrum Targowo-Wystawiennicze Expo Silesia
w Sosnowcu
www.meatmeeting.pl


Źródło: Kolporter EXPO Sp. z o.o.