Data rozpoczęcia
2007-11-22
Data zakończenia
2007-11-24

22-24.11.2007 Kraków


Tematyka:
- specjalistyczne wyposażenie punktów zbiorowego żywienia
- urządzenia gastronomiczne, sprzęt chłodniczy
- szkło, porcelana, sztućce
- meble dla hoteli, barów, kawiarni
- elementy dekoracji wnętrz, tekstylia
- oświetlenie
- odzież hotelarsko - gastronomiczna
- wyposażenie pokoi hotelowych
- wyposażenie łazienek, pralni hotelowych
- zabezpieczenia antywłamaniowe i przeciwpożarowe
- środki czystości, urządzenia czyszczące
- sprzęt audiowizualny i telekomunikacyjny
- systemy komputerowe i oprogramowanie na potrzeby hoteli i gastronomii
- wyposażenie dyskotek, snack-barów, salonów gier
- wyposażenie terenów rekreacyjnych: sauny, siłownie, solaria
- wydawnictwa i prasa fachowa
O edycji 2006 - podsumowanie:
W tegorocznej edycji Targów HORECA, GASTROFOOD, ENOEXPO wzięło udział 298 wystawców, w tym 114 z zagranicy. Gościliśmy specjalistów m.in. z Niemiec, Czech, Słowacji, Francji i Włoch. Licznie odwiedzający Targi goście branżowi (w tym roku blisko 8.800 osób) mogli zapoznać się z ofertą wyeksponowaną na powierzchni ok. 3 tys. m kw.
Duże zainteresowanie wzbudził trzydniowy Festiwal Kulinarny, podczas którego widzowie mogli obserwować jak mistrzowie tworzą finezyjne potrawy. Każdego dnia jury konkursowe wyłaniało zwycięzcę. Laur zwycięstwa w dwóch pierwszych konkursach: "Wegetariańska Uczta z Oerlemans" oraz "Wariacje czekoladowe Królewskiego Miasta Krakowa" otrzymał Hotel Chopin z Krakowa. Ważnym punktem programu było przyznanie nagród Grand Prix przez Magazyn WINO, a także niecierpliwie oczekiwany finał konkursu Partner Roku Wydawnictwa Publikator.
Dużą popularnością cieszyły się także degustacje potraw, napojów oraz win m.in. austriackich, chorwackich, czeskich oraz hiszpańskich.
W tym roku, dzięki zaangażowaniu wystawców z Polski i z zagranicy, znacznie bardziej rozbudowaliśmy Targi Wina. W naturalny sposób wiąże się z tym większa ilość seminariów i spotkań branżowych oraz degustacji, które znacząco wzbogaciły program Targów. Niewątpliwie ważnym akcentem było także pojawienie się na Targach Marka Kondrata, aktora i miłośnika win.
Po dwóch latach przerwy wróciliśmy do tradycji przyznawania nagród w Konkursie na Najlepszy Produkt dla Hotelarstwa i Gastronomii. W tym roku jury konkursowe przyznało nagrody w czterech kategoriach: urządzenia gastronomiczne (gazowy piec konwekcyjno-parowy CPL 110/007 - firma Kuppersbusch Polska reprezentowana przez firmę Teka Polska), wyposażenie hotelu (zintegrowany system rezerwacji usług hotelowych - firma HS Partner Pro-Test S.A.), artykuły spożywcze dla gastronomii (margaryna śniadaniowa w minipaku 15g - Zakłady Tłuszczowe Bielmar Sp. z o.o.) oraz napoje dla gastronomii (Naturalna woda mineralna Ostromecko - Wody Mineralne Ostromecko Leszek Bokiej).
Targom towarzyszyła również Wyspa Kawowa, czyli miejsce poświecone kawie. Miały tam miejsce spotkania z czołowymi baristami, pokazy oraz mini warsztaty parzenia kawy, a także konsultacje i porady ekspertów w zakresie doboru urządzeń, wyposażenia barów kawowych, kawiarni, lodziarni, restauracji i szkolenia personelu.
Organizator:
Targi w Krakowie Sp. z o.o.
31-586 Kraków, ul. Centralna 41a
tel. (012) 686 14 03
fax (012) 644 61 41
e-mail: miliszkiewicz@targi.krakow.pl
www.targi.krakow.pl