Data rozpoczęcia
2011-02-16
Data zakończenia
2011-02-18
Miejsce
Gdańsk

BALTPIEK 2011
BALTPIEK - Targi Piekarstwa, Cukiernictwa i LodziarstwaBALTPIEK - Targi Piekarstwa, Cukiernictwa i Lodziarstwa

Zintegrowany projekt branżowy:
BALTPIEK 14. Targi Piekarstwa, Cukiernictwa i Lodziarstwa
GASTROEXPO 16.Targi Wyposażenia i Zaopatrzenia Gastronomii i Sklepów
CIEPŁY BAŁTYK 6.Targi Wyposażenia Hoteli

Nowoczesne rozwiązania dla cukiernictwa, piekarstwa i lodziarstwa:
* Kompleksowa prezentacja i promocja maszyn, urządzeń, produktów, technologii
* Konkurs na najlepszy produkt targowy o Medal Mercurius Gedanensis
* Autorski program imprez towarzyszących
* Profesjonalni goście branżowi

Na targach ofertę przedstawiają najwięksi producenci surowców, wyrobów i dodatków piekarskich, cukierniczych i lodziarskich, maszyn i urządzeń oraz wyposażenia dla tej branży.

W targach udział biorą m.in. międzynarodowe i narodowe organizacje zrzeszające piekarzy i cukierników z Białorusi, Ukrainy, Rosji, Litwy, Łotwy i Węgier oraz producenci z Włoch, Holandii, Malezji, Niemiec i Wielkiej Brytanii.

Na targach spotkają się:
- Producenci i dystrybutorzy maszyn i urządzeń, produktów, dodatków, wyrobów i opakowań, odzieży roboczej i środków czystości
- Firmy usługowe finansowe, ubezpieczeniowe, leasingowe
- Firmy projektowe i budowlane
- Transport specjalistyczny.

Targi otwarte dla Zwiedzających:
16-17 lutego (środa-czwartek) w godz. 10:00-17:00
18 lutego (piątek) w godz. 10:00-16:00

Na Targach m.in.:
• II edycja Konkursu Kuźnia Słodkich Talentów o Puchar Starszego Cechu Piekarzy i Cukierników w Gdańsku
• I Ogólnopolska Sztafeta Kulinarna Młodych Kucharzy prowadzona przez Krzysztofa Skibę
• Konkurs o Medal Mercurius Gedanensis na najlepszy produkt prezentowany na targach
• Pokazy piekarskie i cukiernicze dla profesjonalistów i pasjonatów
• Europejska Sieć Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego w Województwie Pomorskim


Szczegóły na stronie www.mtgsa.pl