Gość: Mary
2017-11-03 11:45
wentylacja w małej gastronomii.
Hej, bardzo proszę Was o pomoc. Otwieram burgerownię, lokal ma ok. 30m2. Planuję zakupić okap wyciągowy przyścienny, który będzie pracował nad płytą grillową oraz opiekaczem do bułek. Mam wolny kanał wentylacyjny, do którego chciałabym się podpiąć. Nie mam pojęcia jak to ugryźć, a nie stać mnie na profesjonalną firmę zajmującą się takimi sprawami.
Proszę doradźcie, jaki wentylator powinnam wybrać, i gdzie powinien być zamontowany? Czy mam go umieścić np. w ścianie, przez którą będzie przechodziła rura? (zaznaczyłam na zdjęciu czerwonym kwadratem).
Będę wdzięczna za każdą informacje

Zdjęcia

Gość: magg
2017-11-18 08:39
Re: wentylacja w małej gastronomii.
Najlepiej skontaktuj się z firmą Jeven - oni mają spory wybór central wentylacyjnych - http://www.jeven.pl/PL-H20/centrale-wentylacyjne-kuchenne.html - na pewno dobiorą ci odpowiedni sprzęt do twoich warunków. I powiedzą jak i gdzie powinien być zainstalowany.