Procesy:
• węgloazotowanie
• wyżarzanie
• nawęglanie gazowe
• hartowanie
• odpuszczanie niskie/wysokie
Temperatura znamionowa: do 1000°C
Maksymalna masa wsadu: 180 kg do 1500 kg
Wymiary przestrzeni użytecznej: od 450x300x650mm do 760 x 910x1800mm
Zalety pieca typu CASEMASTER®, szczególnie istotne z punktu widzenia użytkownika tego urządzenia:
• niskonapięciowy system grzejny, elementy grzejne wykonane z rur żaroodpornych, przewietrzanie elementu grzejnego opóźniające proces przewęglenia, udokumentowane ponad 30.000 godzin bezawaryjnej pracy na piecach do nawęglania,
• jednorodność rozkładu temperatury na poziomie +/- 5oC, opcjonalna wielostrefowa kontrola temperatury,
• izolacja pieca charakteryzuje się wysoką odpornością na uszkodzenia mechaniczne, odpornością na działanie atmosfer regulowanych, co gwarantuje jej dłuższy okres eksploatacji,
• mieszarka atmosfery w formie wirnika z profilowanymi łopatkami, gwarantującymi wysoką wydajność mieszania,
• konstrukcja pieca zapewnia zerowy poziom utlenień na powierzchni detali po przeprowadzonym procesie nawęglania.

Kategoria: Instalacje i montaż Instalacja grzewcza i ciepłownicza
Wyświetleń: 948