Gość: bobgreg
2008-09-28 00:00
układ pusty olej uciekł
Nie będę się rozpisywał co do przyczyn awarii. Faktem jest , że przez przyłącze presostatu z układu uciekł cały czynnik wraz z olejem. I tu pytanie czy koniecznie trzeba odkwasić układ czy tylko wymienić filtr a układ osuszyć azotem.Sprężarka spiralna scroll SZ185. Pozostałości oleju w karterze wyglądają na czyste bez jakichkolwiek zabrudzeń. Jeśli ktoś może doradzić to proszę.
Gość: Limak
2008-09-28 00:00
Re:układ pusty olej uciekł
Słabo mi się robi jak takie posty czytam!!!
Gość: melasa
2008-09-29 00:00
Re:układ pusty olej uciekł
Słabo mi się robi jak takie posty czytam!!!
nie czytaj
Gość: bobgreg
2008-09-29 00:00
Re:układ pusty olej uciekł
Słabo mi się robi jak takie posty czytam!!!
nie czytaj
Słabo mi się robi jak takiego BUCA czytam
Gość: bobgreg
2008-09-29 00:00
Re:układ pusty olej uciekł
Słabo mi się robi jak takie posty czytam!!!
Zawsze mnie takie buce bufony słabią, ale nic to napochybel BUCĄ ! !
Gość: bobgreg
2008-09-29 00:00
Re:układ pusty olej uciekł
Słabo mi się robi jak takie posty czytam!!!
nie czytaj
MELASA? czy to aby to forum ? Czy nie powinieneś występować w jakiejś cukrowni powiedzmy w Klewkach?
Gość: bobgreg
2008-09-29 00:00
Re:układ pusty olej uciekł
Przepraszam MELASA, to nie miało być do ciebie tylko do wcześniejszego gostka, pomyliłem nadawcę .SORY
Gość: ydy
2008-10-01 00:00
Re:układ pusty olej uciekł
Ja bym zrobił tak: Wymieniłbym filtr, osuszył układ i naładował nowym freonem i olejem. Jak piszę źle to prosze o sprostowanie
Gość: Limak
2008-10-01 00:00
Re:układ pusty olej uciekł
Po usunięci usterki, kolejność taka ma być a nie pierdoły wypisywać!!!