273
274
269
226
Strefa ekspertów HVACR

hotel

chcę zakupić wentylator 1 lub 2 szt., które służyłyby w restauracji o 250 m3. czy lepiej je zamocować na dachu i wykorzystać tradycyjne kanały wentylacyjne (2 szt.) czy też lepiej w suficie podwieszanym. zarówno w jednym jak drugim przypadku jast już zamontowane orurowanie w suficie podwieszanym wraz z anemostatami.

Lepiej pomyśl o nadmuchu, bo jak wkluczysz taki wyciąg to z kibelka i kuchni moze Ci się cofnąć.

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.