273
274
269
226
Strefa ekspertów HVACR

Wentylacja w palarni kawy

Słuchajcie otwieram palarnie kawy i potrzebuję informacji jak wykonać instalację wentylacyjną na sali produkcyjnej i w magazynach półproduktu oraz produktu gotowego. Czy zalecany jest specjalny micriklimat w magazynach (temp., wilgotność e.t.c) Jesli ktoś wykonywał tego rodzaju instalację prosze o pozostawienie namiarów. Dzięki

Sz.Kolego - DOBRA RADA;
jak masz kase na palarnie kawy - znajdź trochę na Projektanta i mając projekt przestaniesz rzeźbić....
Za duże ryzyko robić cos takiego bez projektu.

wydaje mi się, że P. Mariusz właśnie szuka projektanta /może nie ten dział forum wybrał/
A tak na marginesie to otwierając tego typu zakład warto trochę podszkolić sie co do reżimu technologicznego produkcji i przechowywania tego typu produktów spożywczych
Normy branżowe/ technologia przemysłu spożywczego itp.

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.